Recepten Default
Recepten

Tortellini ovenschotel, Vegetarische

Tortellini ovenschotel, Vegetarische

Tortellini maakt dit recept net even wat anders dan de normale ovenschotel, want de gevulde pasta geeft extra veel smaak. Door het gerecht even in de oven te bakken, smelt de mozzarella er heerlijk overheen. Dit allemaal perfect onder de grens van een budget recept. Ook is het recept makkelijk te verdubbelen voor meer personen.
Bereidingstijd40 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Budget, Ovenschotel, Vegetarische
Porties: 2 Serverings
Auteur: Beheer

Ingrediënten

  • 200 gr wortel
  • 150 gr erwtjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr blokjes tomaat uit blik
  • 250 gr tortellini of tortelloni
  • 1 bol mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden. Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water. Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes. Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water. Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder.
  • Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe. Meng dit goed. Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn. Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is. Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum.

Notities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *