Recepten Default
Recepten

Roux

Recepten Default
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Roux

Een warme binder. boor bv. soep, saus en stoofschotels.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Voorbereiding
Keuken: Frans
Trefwoord: Binder
calorieën: 100kcal
Auteur: Hietbrink

Ingrediënten

  • 35 g boter
  • 42 g bloem

Instructies

  • Ingrediënten
  • Smelt de boter toet dat het gaat schuimen
  • Voeg de blom er bij. goed roeren. laat de pan op het zaxhtevuur staan.
  • Blijven roeren toet dat de bloem gaar is. Het word eert klontereig, daarna een glade stevieg massa.

Notities

Verhouding; Boter : Bloem: Kaassous: 1 : 1 Overig: 5 : 6 Opmerking: 50g : 60g : 1 l. vocht
  • De foto's zijn overgenomen van een ander recept op internet.

Nutrition

Calories: 100kcal | Carbohydrates: 0.01g | Protein: 1g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 19mg | Sodium: 1mg | Potassium: 2mg | Fiber: 8g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 4mg | Iron: 0.2mg