tzatziki dipsaus

Tzatziki

CategorieMooilijkhiedBeginner

Grieks [Beta, 2]

 

Opbrengsten1 Waar
Totale |Tijd1 dag

 1 komkommer
 1 tl. zout
 250 g griekse yoghurt
 1 tl. dille
 2 tenen knoflook
 Limoen sap
 1 el. olijf olie
 peper en zout naar smaak

1

Schil de komkommer en snij in de lengte door midden. Haal de zaadlijsten er met een lepeltje uit. Rasp de komkommer grof en meng deze met het zout. Doe de komkommer in een zeef en zet deze op een kom om het vocht op te vangen. Zet koel weg.

2

Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Rasp/pers de knoflook boven de yoghurt. Roer er ook de dille en/of een scheutje limoen sap doorheen. Dek af en zet koel weg.

3

Na ongeveer 4-5 uur mag de komkommer bij de yoghurt. Knijp er eerst nog zo veel mogelijk vocht uit voordat deze bij de yoghurt doet. Roer goed door, voeg er de olijfolie aan toe en breng op smaak met eventueel nog wat peper. Zet  de tzatziki koel weg en laat nog een paar uurtjes staan zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Ingrediënten

 1 komkommer
 1 tl. zout
 250 g griekse yoghurt
 1 tl. dille
 2 tenen knoflook
 Limoen sap
 1 el. olijf olie
 peper en zout naar smaak

Instructies

1

Schil de komkommer en snij in de lengte door midden. Haal de zaadlijsten er met een lepeltje uit. Rasp de komkommer grof en meng deze met het zout. Doe de komkommer in een zeef en zet deze op een kom om het vocht op te vangen. Zet koel weg.

2

Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Rasp/pers de knoflook boven de yoghurt. Roer er ook de dille en/of een scheutje limoen sap doorheen. Dek af en zet koel weg.

3

Na ongeveer 4-5 uur mag de komkommer bij de yoghurt. Knijp er eerst nog zo veel mogelijk vocht uit voordat deze bij de yoghurt doet. Roer goed door, voeg er de olijfolie aan toe en breng op smaak met eventueel nog wat peper. Zet  de tzatziki koel weg en laat nog een paar uurtjes staan zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Tzatziki