Kruidkoek rozijnen

Kruidkoek met rozijnen

CategorieMooilijkhiedBeginner

Smaakvolle kruidkoek mer rozijnen. Heerlijk een plak bij een kop thee of koffie.

 

Opbrengsten1 Waar
Voorbereiding30 minutenBereidings Tijd1 hr 5 minutenTotale |Tijd1 hr 35 minuten

 275 g bloem
 25 g roggemeel
 200 g donkerbruine basterdsuiker
 8 g bakpoeder
 35 g speculaaskruiden
 ½ tl. witte peper
 ¼ tl. zout
 305 ml karnemelk
 20 g Honing
 175 g blanke rozijnen
Verder nodig:
 boter of bakspray om de bakvorm in te vetten

1

Verwarm de oven voor op 160˙C. Vet je cakeblik in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

2

Doe in een kom alle droge ingrediënten en meng deze goed door elkaar.

3

Voeg de honing en de karnemelk toe en roer alles met de spatel goed door tot een plakkerig beslag.
 Meng de rozijnen door het beslag.

4

Doe het beslag in het cakeblik, strijk glad. Bak de kruidkoek in 65-85 minuten gaar. Laat de kruidkoek een paar minuten in de vorm afkoelen voor je hem eruit haalt. Laat volledig afkoelen op een rooster.

5

Tip 1:
Pak de kruidkoek als deze bijna is afgekoeld in plasticfolie in, dat zorgt ervoor dat de buitenkant ook zacht wordt.

Ingrediënten

 275 g bloem
 25 g roggemeel
 200 g donkerbruine basterdsuiker
 8 g bakpoeder
 35 g speculaaskruiden
 ½ tl. witte peper
 ¼ tl. zout
 305 ml karnemelk
 20 g Honing
 175 g blanke rozijnen
Verder nodig:
 boter of bakspray om de bakvorm in te vetten

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 160˙C. Vet je cakeblik in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

2

Doe in een kom alle droge ingrediënten en meng deze goed door elkaar.

3

Voeg de honing en de karnemelk toe en roer alles met de spatel goed door tot een plakkerig beslag.
 Meng de rozijnen door het beslag.

4

Doe het beslag in het cakeblik, strijk glad. Bak de kruidkoek in 65-85 minuten gaar. Laat de kruidkoek een paar minuten in de vorm afkoelen voor je hem eruit haalt. Laat volledig afkoelen op een rooster.

5

Tip 1:
Pak de kruidkoek als deze bijna is afgekoeld in plasticfolie in, dat zorgt ervoor dat de buitenkant ook zacht wordt.

Kruidkoek met rozijnen