grafy saus

Gravy (Alt. Vege Jus)

CategorieMooilijkhiedBeginner

 

Opbrengsten1 Waar
Voorbereiding10 minutenBereidings Tijd1 hr 10 minutenTotale |Tijd1 hr 20 minuten

 1 kg uien
 50 g boter plandaardig
 3 el. bloem
 ½ l water

1

Snij de uien in sliertjes. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem. Kieper de uien erbij en laat ze in een klein uur op heel laag vuur (zonder deksel) gaar stoven.

2

Het is niet de bedoeling dat de uien bruin worden, ze moeten eerst glazig worden en dan heel langzaam donkerder kleuren. Roer af en toe en hou in de gaten dat ze aan de bodem niet te hard gaan. Na een uurtje zijn ze heel erg geslonken en zijn ze caramelkleurig en lekker zoet.

grafy smoren

3

Voeg de bloem toe en laat deze een paar minuten meebakken. Giet dan, scheutje voor scheutje, het water erbij, tot het een dikke saus wordt. Los het bouillonblokje erin op en proef of er nog zout of peper bij moet. Laat de saus nog een paar minuten doorpruttelen.

Notitie
4

Tip: Deze gravy kun je prima een paar dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Kruidenwijzer Korianderzaad – Maolein – Salie – Komijn

Bron: vegatopia.com

Ingrediënten

 1 kg uien
 50 g boter plandaardig
 3 el. bloem
 ½ l water

Instructies

1

Snij de uien in sliertjes. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem. Kieper de uien erbij en laat ze in een klein uur op heel laag vuur (zonder deksel) gaar stoven.

2

Het is niet de bedoeling dat de uien bruin worden, ze moeten eerst glazig worden en dan heel langzaam donkerder kleuren. Roer af en toe en hou in de gaten dat ze aan de bodem niet te hard gaan. Na een uurtje zijn ze heel erg geslonken en zijn ze caramelkleurig en lekker zoet.

grafy smoren

3

Voeg de bloem toe en laat deze een paar minuten meebakken. Giet dan, scheutje voor scheutje, het water erbij, tot het een dikke saus wordt. Los het bouillonblokje erin op en proef of er nog zout of peper bij moet. Laat de saus nog een paar minuten doorpruttelen.

Notitie
4

Tip: Deze gravy kun je prima een paar dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Kruidenwijzer Korianderzaad – Maolein – Salie – Komijn

Bron: vegatopia.com

Gravy (Alt. Vege Jus)