Gehaktballen - klassiek
Recepten

Gehaktballen

Gehaktballen - klassiek
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gehaktballen

Oude recepten opgezocht om heerlijke klassieke gehaktballen te maken.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd50 min
Porties: 4 ballen
Auteur: Hietbrink

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 2 sneetjes brood wit oud, ontkorst
  • 4 el. melk
  • 1 ei(eren)
  • Zout
  • Peper
  • nootmuskaat poeder
  • 100 gr boter
  • 1 tomaat(en) Ontveld, in 4 stukjes

Instructies

  • Week het brood in de melk en knijp het goed uit. Klop het ei met de zout, peper en nootmuskaat los.
  • Maak het gehakt aan met brood en ei. Zorg er voor dat het brood geheel door het gehakt is opgenomen. Draai er 4-6 ballen van het gehakt.
  • Ver hit de boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom aan. Temper het vuur, voeg de tomaat toe en sluit de pan. Braad de gehaktballen onder af en toe keren in 30 minuten gaar.
  • Leg de ballen op een schaal. Schenk wat water bij de bakboter en roer alle aanzetsels los. Serveer de jus apart.

Notities

Tip: Klein gesnipperd uitje door het gehakt.
Bron: Wannée kookboek pag. 154
Gehakt kruiden van de kruidenwijzer:
Basilicum, bieslook, knoflook, nootmuskaat en oregano.
Volgende kruidenmix gebruikt:
1 tl.     zout
1,5 tl.  peper
1,5 tl.   nootmuskaat
1,5 tl.   Basilicum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *