Recepten Default
Recepten

Franse uiensoep

Recepten Default
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Franse uiensoep

Een goede zelf gemaakte uiensop is een lekkere bijgerecht een brood maaltijd.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd1 uur
Porties: 6 personen

Ingrediƫnten

  • 6 el olijf olie
  • 6 st. ui(en) groot, gepeld,dunne ringen
  • 3 knoflook (teentje(s)) gepeld, geperst
  • 1 mp. chili (vlokken)
  • paar tijm (takje(s))
  • 1,5 1 bouillon rund of groente
  • 100 g biauwe kaas
  • croutons ofgeroosterd brood voor er bij

Instructies

  • Verhit de olie in een diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg de uiringen toe, Maar roer niet meteen, laat ze eerst wat aankoeken en een beetje Karamelliseren. Bak ze vervolgens 10 minuten tot ze gekaramelliseerd zijn (pas op dat ze niet verbranden).
  • Draai het vuur iets lager, voeg de knoflook, chilivlokken en tijm toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg een flinke snut zout toe plus een scheut van de bouillon, roer kort en leg dan een stuk vochtig bakpapier en het deksel op de pan.
  • Laat de uiringen 30 minuten zacht Koken roer af en toe. Voeg de rest van de bouillon toe als de uiringen zacht, zoet en diep goudkleurig zijn.
  • Breng de soep aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdee! de soep over de borden, verkruimel de blauwe kaas erover voeg de croutons toe of serveer met geroosterd brood.

Notities

Ik bennen fen van blauwe kaas. Een stuk belegen kaas kan ook.