Buikspek Sous-Vide
Recepten

Buikspek Sous-vide

Buikspek Sous-Vide
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Buikspek Sous-vide

Jorick van Souvy 26 december 2016 De missie: maak van een taai stuk buikspek een bijzonder mals en tongstrelend stuk vlees. Hoe je dat gaat doen? Heel eenvoudig. Namelijk met een sous vide bereiding. De combinatie van extreem mals en buitengewoon vol van smaak ontstaat alleen bij deze kooktechniek. En zeker bij de stugge stukken vlees zoals spareribs of sukade. Er zijn twee combinaties van temperatuur en gaartijd die wij aanraden. Ze staan hieronder.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd1 d
Totale tijd1 d 15 min
Gang: BBQ, Vleesgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: BBQ, Sous-vide
Porties: 4 Servings

Ingrediënten

  • 500 gr Buikspek
  • Specerijen (Spek)
  • Sojasaus
  • Zout

Instructies

Zet alles klaar

  • Neem een pan of de sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 68 °C en laat het water verwarmen.

Verpak het buikspek

  • Doe het buikspek met de specerijen, sojasaus en zout in een sous vide zak. Denk aan specerijen zoals: laurier, jeneverbessen, tijm, rozemarijn etc.

Garen

  • Leg de sous vide zak in het waterbad 68˙C en stel de timer in op 24 uur. Als de timer afgaat dep je het buikspek droog met een doek.

Grillen

  • Bak het buikspek aan de spekkant op de barbecue of in een grillpan tot er een knapperige korst ontstaat.

Notities

Bron: souvy.nl
Kruidenwijzer: Varkensvlees 
Majoraan – Mostermeel – Oregano – Salie – Rozemarijn – Tijm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *