Brutus op zijn rug
Blog,  Geleidehond

Brutus trainen

Inmiddels heb ik Brutus een paar weken in huis. Het is een geweldig lief energiek en wet brutale hond.  Brutus is een werker hij laat graag zien dat hij het kan. Door zijn enthousiasme wil hij het te goed waar door hij nog flink in de beugel trekt. Aan de riem is hij netter.

Sokken

Mijn sokken zijn niet veilig. Hij neemt ze graag naar de mand en soms brengt hij het naar mij toe als speeltje. In huis doet Brutus wel aan apotheken. Hij brengt dan vaak een balletje of een vlos om mee te gooien. Buiten op het speel veld brengt Brutus de tak niet terug. De laatste dagen die harde wing heeft er voor gezorgd daar geen gebrek aan te hebben. 

Werken of trainen

Op dit moment is het nog meer tranendal werken. Langzaam komt daar verandering in. Inmiddels heb ik al twee opstanden gehad. Brutus is dan in vol speel mode en kan daar niet goed uit komen.

Hij luister dan echt niet meer. Weg lopen is dan de enigste oplossing en daarna de zwaarste roedels af. Plat op de grond lukken en boze stem op zetten. Niet leuk maar onvermijdelijk.   

Brutus, stok kleuiven
Brutus, stok kleuiven

Alleen zitten.

Alleen thuis zitten vind Brutus niet leuk. Ik heb hem al een paar keer een half uurtje alleen gelaten Terwel ik ben gaan hardlopen. De eerste twee keer dat terug kwam was Bruts aan het zingen en blaffen. De derde keer stond hij te piepen achter de voordeur.  Ben benieuwd hoe het de volgende keer is.

Water vogels

Brutus is gefascineerd met water vogels. Eenden, gansen, kieviten en meewen. Hij vind ze spannen, leuk en angstig. Brutus wil dan niet verder lopen. Zeker als ze een dasje in de lucht dichtbij maken. Om dit maak ik me zorgen. Als dit blijft opbreken, dat twijfel ik aan zijn functioneren als geleidehond. Ik heb nog steeds vertrouwen in dat Brutus daar overheen grooit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *